Welcome

Casa noastra deschisa creativitatii radicale, in spiritul simplitatii voluntare, al economiei darului si al permaculturii sociale.

Gazduim evenimente, proiecte, persoane umane si non-umane. Nu cerem niciun ban pentru aceasta gazduire, pentru ca vrem mai degraba sa aducem oamenii impreuna, decat sa negociem sume de bani. Am experimentat economia profitului – cand Casa a fost o pensiune de trei stele, dar am descoperit ca economia darului ne-a adus abundenta si fericire. Nu suntem ceea ce avem. Suntem ceea ce suntem 🙂

Our house open to radical creativity, based on voluntary simplicity, gift economy and social permaculture.

We host events, projects, human and non-human persons. We do not ask for money in exchange for this hosting, because we want to bring people together, rather than negotiate amounts of money. We have experimented with profit economy – when the House was a small hotel, but we have discovered that gift economy brought us abundance and happiness. We are not what we have. We are what we are 🙂


Un interviu frumos si cald la inima cu Adi Dohotaru, pentru emisiunea Transilvania la zi – S.O.S. – Societate organizata sustenabil, pentru studioul regional al TVR. Multumim, Adi 🙂


O retrospectiva asupra lui 2015. Suntem binecuvantati.


Pentru prietenii nostri cititori de germana, Adela a discutat cu Lara de la Oya Magazine. Rezultatul discutiei, dincolo de o prietenie frumoasa, este acest portret biografic.

Lectura placuta 🙂

oya


Un interviu pentru Community Tours, la un an de la deschiderea Casei. Cum ne-a venit ideea, ce am invatat, ce feedback am primit, ce orizonturi avem.

Casa de Cultura Permanenta from Community Tours on Vimeo.

August 2014

Soarele ne batea prea tare in ochi, nu suntem incruntati 😀 // The sun was blinding us, we were under no circumstances upset 😀


O retrospectiva a primului an si jumatate de activitate. O retrospectiva cu perspectiva 🙂

Thank you for 2014. A review of the most wonderful experience we could have imagined when we first set foot on this inspiring road.


Asa ne prezentam acum un an, in august 2013. // This is how we presented ourselves a year ago, in August 2013 –> READ HERE

Advertisements

9 responses to “Welcome

 1. Draga Adela si Dan,

  Citesc cu interes blogurile voastre, super idea, felicitari. Va pot ajuta, daca aveti nevoie cu experienta mea in paturi ridicate, mulch, compost, etc, de vreo 10 ani folosesc aceste metode cu succes la mine in gradina. Ar fi fain sa provestim, daca pot sa va ajut, cu mare drag, luati legatura cu mine.

  • Multumim tare mult, Gabi.

   O sa apelam neaparat! Acum discutam cu prieteni noi de la Asociatia Romana de Permacultura, Florin Baci si Catalina Crisan, pentru proiectarea gradinii urbane si a serei de la Casa de Cultura Permanenta. Cand e gata propunerea, o s-o punem pe blog si te rugam sa iti spui parerea despre ea. Dupa asta, promitem sa iti scriem oridecate ori apare ceva nou. De exemplu, avem opinii mixte asupra utilizarii (vezi albumul foto de pe facebook) ca ingrasamant/mulci a ierbii taiate de firma de ingrijire a spatiilor verzi, pe motiv ca ar utiliza ierbicide/ingrasaminte chimice. Tu ce parere ai?

 2. Dear Adela and Dan, I am happy you are moving forward with this project. I declare myself a friend of Casa De Cultura Permanenta as I love the principles on which you started it. See you there, see you soon…

 3. Pingback: Exchange Dublin is closing! Open letter to Mr. Ray Yeates and Mr. Mannix Flynn | Casa de Cultura Permanenta

 4. Felicitari!
  O idee excelenta,intr-o lume consumatorista,speram sa ajungem si noi cindva sa va vizitam.
  I,C,S

 5. Pingback: Vegetarian Society of Ireland – Our love for nurturing nature

 6. Dumitru Petrescu

  Ati spus ca nu doriti sa mai faceti parte din circuitul economic si monetar al societatii actuale; ca nu agreati sa va inregimentati juridic sub nici o forma de societate comerciala, asociatie, fundatie. Suna mobilizator, entuziast, o adevarata libertate fata de acest sistem de rahat, care pe zi ce trece se vede ca este intr-o libera cadere.
  Ati spus ca ati inchis o pensiune in oras. Iertati-ma daca nu sunt destul de politicos, dar totusi indraznesc sa va intreb din ce naiba traiti ?. Din ce finantati cazarea si mancarea pentru cei ce va trec pragul la Casa de Cultura Permanenta ?. Si daca tot va veti obosi sa-mi dati un raspuns, v-as ruga sa nu fie unul ipocrit de genul:”noi nu avem grija zilei de maine,ne lasam in mana Domnului” sau “Cautati intai imparatia lui Dumnezeu si toate vi se vor adauga voua pe deasupra”. Sau poate e chestia aia denumita pompos “economia darului” ?. Se poate trai doar din asa ceva ?.
  Ati simtit nevoia sa schimbati calitatea socializarii ?.
  Va intreb, fiindca ,in ultimul timp a luat amploare fenomenul acesta de indepartare de “valorile” societatii actuale si la noi in tara. Unii se retrag la tara pe langa marile orase, altii incearca sa infiinteze comunitati departe de marile orase,in munti, iar o categorie se pliaza pe fenomenul “transition town”. E un adevarat val, in crestere si maturizare, de activare si constientizare in masa.
  Felicitari, daca ati “pus botul” si voi. E nevoie de cat mai multi cu diverse pregatiri profesionale sau nu, cu diferite statute sociale sau nu, cu diferite aptitudini sau nu,etc.

 7. Draga Dumitru Petrescu,
  Daca vrei raspunsuri, le putem cauta impreuna, ca tot suntem cu totii aici, in Cluj. Treci pe la casa si vezi cu ochii tai, speram sa ne vedem cat de curand, la vreunul din evenimentele casei.
  Pana atunci, traim cu putin, din ceea ce muncim in afara Casei de Cultura Permanente si ce ne prisoseste facem cadou in casa.
  Numai bine,

  Adela si Dan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s