Pace

Day 29. Duminică. Reîncep să simt timpul ca o curgere de 7 zile, după aproape o lună de rutină centrată pe Camino. Aseară am ajuns la Albergue după miezul nopții, stârnit de mare și de constelații, și nu am putut adormi până pe la 2. Am citit până când rațiunea m-a tras de mânecă înspre pat. Ca urmare, Duminica m-a prins tot acolo pe la 9. Colegii de cameră se foiau de pe la 7, împachetând rucsaci, pregătindu-se de plecare. Eu m-am pornit pe la 9.30 spre noii mei prieteni de la The World Family, unde am luat micul dejun cu cea mai buna tortilla spaniolă de până acum. Pe urmă, pauză de scris pe blog, povestit cu prietenii, băut o bere și plecat la plajă, la Langosteira, unde am zăcut cuminte la soare și la mare până seara.
20170618_152229
Adică aici. Am făcut și o baie, dar scurtuță, că apa încă e rece în Atlantic.
Seara, întors la bar, am mai avut parte de o cină comunitară, tot pe donații, după care am luat-o din nou să văd cum pleacă soarele spre Soare-Apune.
De data asta, ziua caldă a adus de pe ocean valuri albe de nori care au început sa cuprindă încet pământul, până când toată coasta a fost cuprinsă de ceață.


Am plecat de data asta mai devreme de pe mal, cu gândul că patul e mai plăcut decât ceața. M-a deturnat încă vreo oră aventura îngerilor din cartea lui Werber, însă de data asta am fost mai cuminte.
Sunt bucuros, sunt liniștit și mă pregătesc de o noua zi cu soare la plajă. Mâine stau mai mult pe Mar de Fora, poate reușesc un mic ritual de împăcare și de nou drum, de data asta spre casă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s