Repair Cafe Cluj la Orasul Vizibil 2015

RC orasul vizibil cover photoAruncăm cantități imense de lucruri. Chiar și lucrurile care nu au aproape nimic stricat și care ar putea căpăta o nouă viață după o mică reparație. Problema este fie că o mulțime de oameni au uitat că pot și ei repara lucruri, fie nu mai știu cum. A ști să repari lucruri este o abilitate pierdută prea ușor. Societatea nu arată întotdeauna multă apreciere pentru cei care mai au aceaste cunoștințe practice, chiar împotriva voinței lor, ei sunt de multe ori lăsat pe dinafară. Experiența lor nu este niciodată, sau aproape niciodată, folosită.

Repair Café schimbă toate acestea! Oamenii care ar putea fi marginalizați se implică din nou. Cunoștințe practice valoroase sunt transferate între oameni. Lucrurile sunt folosite pentru mai mult timp și nu sunt aruncate. Acest lucru reduce volumul de materii prime și energie necesare pentru a face produse noi, astfel se reduc emisiile de CO2, de exemplu, pentru că fabricarea de noi produse și reciclarea celor vechi determină emisii suplimentare de CO2.

Repair Café îi învață pe oameni să își vadă bunurile într-o nouă lumină și să aprecieze o dată în plus valoarea lor. Repair Café ajută la schimbarea mentalității, lucru este esențial pentru a stimula entuziasmul oamenilor pentru o societate durabilă.

Dar mai presus de toate, Repair Café vrea să arate cât de plăcut poate fi să repari lucruri și cât de ușor este de multe ori. De ce să nu încerci și tu?

Așadar, din 19 noiembrie în 4 decembrie vă invităm să reparați lucruri încă utile alături de voluntarii inițiativei Repair Cafe Cluj, în incinta Cinema Mărăști, strada Aurel Vlaicu nr. 3, Cluj-Napoca:

MARȚI 12:00-18:00 — 24.11 | 1.12

Reparații electrice și electronice cu Dan de la Casa de Cultura Permanenta

JOI 12:00-18:00 — 19.11 | 26.11 | 3.12

Reparații haine și textile cu designerul Luna Clara

Reparații dreadlocks cu Crisa

VINERI 12:00-18:00 — 20.11 | 27.11 | 4.12

Reparații calculatoare cu Dan de la Casa de Cultura Permanenta

DUMINICĂ 14:00-17:00 — 22.11 | 29.11

Reparații biciclete cu echipa de la Puremotion

Coceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, alături de Fundația AltArt prin intermediul programului Orașul Vizibil 2015. Share/Utilizare comună. Ediția 2015 a proiectului Orașul Vizibil este realizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

 

Acoperire in presa:

Repair Cafe: clujenii sunt invitați să redescopere bucuria de a repara lucrurile împreună

Repair Café, proiectul care ne invata sa apreciem lucrurile pe care le avem

Atelierele “Repair Cafe” – proiect experimental la Cluj

“Oare câte resurse stau degeaba? Avem parcuri și curți interioare închise, străzi private”. Proiecte de stradă, la Cluj

mai multe informații:

www.facebook.com/repaircafecluj

www.orasulvizibil.ro

www.repaircafe.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s