Open invitation to vote! / Colectivul Subconstient Clar Jung va invita la vot!

clarjung
 [English version below]
Dragi prieteni ai Casei de Cultura Permanentă, alter-ego-ul nostru cu numele Colectivul Subconștient “Clar Jung” a depus patru idei de proiect pentru fondul COM’ON CLUJ. Acestea au fost propuse de oameni care sînt (direct sau indirect) asociați cu valorile și activitățile ce au loc la Casa de Cultura Permanenta.Mai jos găsiți inițiativele depuse. Ne-am bucura mult să le realizăm pe toate cu susținerea voastră!
Nume inițiativă: Disco Supa
Descriere: Inspirată din Mișcarea de Tineret Slow Food “Schnippel Disko” din Germania și organizația non-profit din Franța Disco Soupe, această inițiativă abordează problema risipei alimentare prin evenimente comunitare festive. Disco Supa unește oameni interesați, tineri și bătrâni, ce vin împreună în locuri publice pentru a decoji, tăia și pregăti fructe și legume provenite de la ferme și piețe locale care altfel ar fi fost aruncate; de multe ori în cantități mari, mereu cu muzică live pe fundal. Transformăm produsele în supe și salate, care sînt apoi distribuite gratuit publicului larg. Planificăm să organizăm 3 ediții “Disco Supa” în vara acestui an. Un eveniment durează aproximativ jumătate de zi, și poate varia în dependență de cantitatea de mîncare, oameni și voia bună. Locația poate varia de la o piață din oraș la spațiu de co-working pîna la piețe agro-alimentare, etc.

Puteți vota această inițiativă aici: http://cc.yourcluj.ro/index.php/votes/initiative/351

Nume inițiativă: Know your mushrooms!
Descriere: În perioada aprilie – iunie 2015 Propunem să organizam o serie de evenimente constînd în prezentări teoretice și excursii cu rol de practică pentru dezvoltarea de abilități în recunoașterea speciilor de ciuperci comestibile și necomestibile care cresc în pădurile din vecinătate. Avem sprijinul unei asociații micologice locale cu o experiență bogată in domeniu.
Puteți vota această inițiativă aici: http://cc.yourcluj.ro/index.php/votes/initiative/373
Nume inițiativă: Fotografie de 2 bani
Descriere:Trăim într-o lume grea pentru fotografi. Scumpirea echipamentelor fotografice și ieftinirea smartphone-urilor cu soft-uri foto duc inevitabil la scăderea numărului de tineri pasionați de arta fotografică. Acest proiect își propune împărtășirea cunoștințelor necesare, către un grup de tineri doritori, pentru a-și putea construi singuri echipamentele fotografice, folosind materiale reciclate și echipamente uzate. Apoi, organizarea de excursii fotografice cu participanții prin orașul Cluj pentru a testa aparatele și in final lansarea unei expoziții ce promovează atît echipamentele cît și fotografiile create.
Puteți vota această inițiativă aici: http://cc.yourcluj.ro/index.php/votes/initiative/400
Nume inițiativă: Grădinărit urban și re-aproprierea spațiului public
Descriere: Spațiul public aflat în sensul giratoriu face obiectul unui proiect de grădinărit urban derulat pe mai mulți ani de către cetățenii Clujului. În anul 2015 propunem desfășurarea unei serii de activități care să finalizeze amenajarea peisagistică a spațiului verde menționat. Pe parcursul primăverii și verii 2015 propunem sesiuni de grădinărit în spațiul menționat cu ajutorul tinerilor din Cluj care să se concretizeze prin construirea și montarea unui “bug hotel”, definitivarea unei spirale cu ierburi aromatice și îngrijirea și toaletarea plantelor perene aflate deja la locație.
Puteți vota această inițiativă aici: http://cc.yourcluj.ro/index.php/votes/initiative/410
Vă multumin pentru susținerea constantă pe care ne-o acordați
Cu drag,

Andrei, din Casa de Cultură Permanentă

 

[English version]

 

Dear friends of Casa de Cultura Permanenta,

An alter-ego of the community living in  the house, going under the name of Subconscious Collective “Clar Jung” has entered the Com’on Cluj competition with a number of projects addressing urban gardening, makeshift photographic devices, a disco soup (reducing food waste and community cooking and eating) and  wild mushroom identification trips. Unfortunately we do not have yet the description in English for all the projects, but we assure you that all of them have been planned according to the principles that animate the Casa de Cultura Permanenta: Take care of the Earth, Take care of the People, Fair share of the Surplus and Gift Economy.

If you feel like helping these projects to become alive, you can vote for them in the links above, providing you have a facebook account and that you live in Cluj-Napoca, at least temporary.

Thank you in the name of Casa de Cultura Permanenta,

Andrei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s