Seminar: Euritmia – arta revelatoare a sufletului

O soră de scenă a dansului şi mimei, euritmia este vorbire vizibilă şi muzică vizibilă, culoare şi sculptură în mişcare.
Ea s-a născut din ştiinţa spirituală antroposofică fondată la începutul sec. al XX-lea de Rudolf Steiner (1861-1925), om de ştiinţa, artist şi filosof austriac.

Euritmia este o artă! Instrumentul ei de exprimare este corpul omenesc, la care cântă sufletul, întregul trup devenind mijlocitor al expresiei artistice. Fiecare vocală, consoană şi nuanţă a cuvântului, a vorbirii, fiecare notă muzicală, interval sau acord muzical are o mişcare intrinsecă ce este revelată printr-un gest euritmic. Euritmia poetică este “vorbire vizibilă în spaţiu”. Euritmia muzicală este “cântare vizibilă în timp”. Vorbirea şi cântul sunt două posibilităţi de exprimare a sufletului omenesc. În acest sens euritmia este “revelaţia sufletului omenesc”.

Doua rezidente ale Casei de Cultura Permanenta vor face o prezentare si sesiune practica de euritmie luni, 29 septembrie, 18-19, strada Caisului nr. 22

Eveniment organizat in spiritul economiei darului, intrarea este libera.

https://www.facebook.com/events/709105115830237/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s