ArhiPhon IV

La ultima editie a ArhiPhonului, muzica persana si a Orientului Mijlociu ne-a fost adusa in atentie de improvizatiile la baglama si kamencheh, cu Kayhan Kalhour si Erdal Erzincan. A fost doar un inceput, sunt sigur acum ca ma voi mai intalni cu muzica acestor artisti.

Image

Urmatoarea editie, Marti, 18 Februarie, care se muta de la 20.00, pentru a face loc unui alt eveniment, ma gandesc sa ma indrept spre Extemul Orient si spre un alt gen muzical. Propun spre auditie un CD de muzica clasica chineza, cantata la instrumentele specifice culturii chineze, continand o varietate de autori si interpreti care sper sa imi faca mai accesibila cultura muzicala chineza, in mod clar departe de obiceiurile mele de consumator muzical de pana acum.

Image

In partea a doua a serii, am sa pun un CD cu muzica clasica japoneza, de asemenea interpretata in forma traditionala de sankyoku, care este un ansamblu muzical format din koto, shamisen si shakuhachi. Piesele sunt compuse intre sec. XVII si XIX si dau o idee pentru ceea inseamna muzica clasica japoneza si sunt interpretate de ansamblul Yonin no Kai.

Image

Usa Casei de Cultura Permanente va fi deschisa pentru oricine doreste sa ma insoteasca in celor doua ore de experiment muzical la ArhiPhon.

Sa auziti numai muzica buna!

Va astept cu drag, cu ceai cald si biscuiti.

Dan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s