Semne bune ceasul are!

Pagina de facebook a Casei de Cultura Permanente a ajuns in doar o zi la 122 de prieteni, cateva mii de vizualizari, o seama de incurajari, comentarii, chiar si o oferta de puieti de arbori.

Asta e un lucru minunat. Sau nu?

Nu e prima data cand ne punem intrebarea aceasta cu privire la activitati de voluntariat, de activism sau de protest in legatura cu tot ceea ce ni se pare ca nu e la locul lui in lumea noastra. Pana acum, de cele mai multe ori popularitatea online a actiunilor in care am participat s-a concretizat in lumea reala in implicari invers proportionale ale sustinatorilor virtuali, indiferent de importanta sociala sau de valoarea morala a acestor actiuni.  Protestele impotriva fracturarii hidraulice, impotriva ACTA, sustinerea miscarilor de protest din Istanbul, a biodiverstatii si libertatii de distributie a semintelor traditionale, sustinerea campaniei Salvati Rosia Montana au avut pana acum aceleasi simptome de transfer al capacitatii de actiune din lumea reala, unde ar putea face diferenta, in mediul virtual, ca o forma de evadare intr-un univers perceput ca fiind mai accesibil.
Ne dorim tare mult ca de data aceasta regula de pana acum sa fie contrazisa de realitate si avem semne bune deja. Am fost cautati de doua grupuri de oameni cu proiecte diferite, ne-am intalnit cu ei si credem ca exista premise favorabile pentru dezvoltarea proiectelor acestora. Unul dintre ele are ca domeniu reprezentatii de teatru in spatii alternative si celalalt este un proiect educativ in domeniul permaculturii. In plus, am gasit sustinere si implicare in organizarea si constructia gradinii urbane care va urma sa hraneasca o parte din activitatile ce vor avea loc aici.

Speram ca aceste semne sa fie doar primele dintr-o avalansa care sa ocupe cat mai bine spatiul si timpul util al casei noastre de cultura.  Va invitam ca atare sa ne cautati la telefon sau pe email pentru a ne putea intalni si discuta proiectele voastre.

Adela si Dan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s